Tutireceptek.hu fejléc

Pulykaragu recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg kicsontozott pulykamell
4 dl tej
4 gerezd fokhagyma
liszt
olaj
só, feketebors

Elkészítés:
A csirkemellet csontozzuk ki, s vágjuk fel csíkokra.
Majd készítsük el hozzá a páclevet.
Öntsünk egy tálba tejet, és szórjunk bele sót, borsot, illetve keverjük bele az összetört fokhagymát.
Ebben áztassuk a húst egy éjszakán keresztül.
Másnap öntsük le a tejet a húsról, és lisztben forgassuk meg, s így tegyük forró olajra, hogy szépen lepiruljon.
Ha megpirult, akkor vegyünk egy tűzálló tálat, s tegyük bele a húst, és öntsük fel a tejjel.
Fedjük le, és tegyük sütőbe 200 fokra 25 percre.
Majd a végén vegyük le a fedelet róla, s még süssük 5 percig, amíg a léből sűrű mártás nem lesz.
A végén lehet tálalni rizssel, salátával.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: vila


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pulykaragu másmódon » Tejszínes pulykaragu » Pulykaragu-leves » Zöldborsós pulykaraguleves
» Fokhagymás pulykaragu » Gyors pulykaragu » Pikáns, párolt pulykaragu » Pikáns pulykaragu
» Pulykaragu rizzsel » Pulykaragu zöldséggel » Zöldséges pulykaragu 2 » Savanyú pulykaraguleves
» Alföldi pulykaraguleves » Kapros pulykaraguleves » Tárkonyos pulykaraguleves » Kukoricás pulykaragu


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.