Tutireceptek.hu fejléc

Pulykás-joghurtos franciasaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
60 dkg mirelit franciasaláta alap,
2 alma,
3 csemege uborka,
40 dkg pulykamellfilé,
só,
őrölt bors,
3 evőkanál olaj,
4 dl natúr joghurt,
1 evőkanál mustár,
1 csokor petrezselyem,
4 evőkanál olívaolaj,
friss kakukkfű a díszítéshez

Elkészítés:
A mirelit franciasaláta-alapot forrásban lévő vízben 1-2 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük, és hűlni félretesszük. Ha kihűlt, nagy tálba tesszük, majd a héjas almákat, a csemegeuborkát kicsi kockákra daraboljuk, és hozzáadjuk. A pulykamellfilét is kicsi kockákra vágjuk, sóval, borssal ízesítjük, forró olajon pirosra sütjük, majd kihűtjük. Az öntethez összekeverjük a natúr joghurtot, a mustárt, az aprított petrezselymet és az olívaolajat, majd sóval, borssal ízesítjük. Az összes előkészített hozzávalót a franciasaláta-alaphoz adjuk, és lazán összeforgatjuk. Hűtőbe téve jól lehűtjük, majd tálaláskor tányérra halmozzuk, és friss kakukkfűvel díszítjük.

Tanácsok:
Az öntethez joghurt helyett használhatunk majonézes joghurtot (jogonézt), vagy zsírszegény tejfölt is.
271 kcal/adag (1138 kJ)


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diétás franciasaláta » Franciasaláta » COBB saláta » Tavaszi újhagyma saláta
» Pikáns párizsi saláta » Kentucky-s káposzta sali » Nyári saláta » Orosz céklasaláta
» Extra zöldségsaláta » Tavaszi tarhonya » Tiroli saláta » Nyári joghurtos saláta
» Négyévszakos saláta » Színes saláta » Görögsaláta szardellával » Jégsaláta dresszinggel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.