Tutireceptek.hu fejléc

Puncs esszencia naranccsal. recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
4 db. narancs, 1 db. citrom, 1,3 liter rum, 40 dkg.kristálycukor,2 dkg. indiai teafű, 5 dl. víz.

Elkészítés:
Veszünk 3 dl. rumot, amibe a narancsok és a citrom héját belerakjuk úgy, hogy ellepje.Hűvös helyen 8-10 órán keresztül áztatjuk. Másnap kb. 5 dl. vízben feloldjuk a kristálycukrot és a teafűvel együtt forraljuk.A képződő habot leszedjük, s ekkor hozzáadjuk a narancs és citrom héjakat, az áztató rumot valamint a teát és ha kissé meghűlt hozzáöntjük a liter rumot is.Közben kicsavarjuk a citrom és a narancsok levét, majd a főzethez adjuk. Jól elkeverjük és végül szitán átszűrve, az eszenciát lezárható üvegekbe töltjük. Hűvös helyen évekig eltartható. Felhasználható puncsnak, de sütemények, krémek ízesítésére is.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Puncskocka sütés nélkül » Ünnepi puncs » Puncsízű pudingos süti » Mézes puncs
» Puncskocka » Puncsos szelet egyszerűen » Borpuncs » Lady-puncs
» Karácsonyi puncsocska » Puncsos-habos piskótatorta » Rumpuncs » Puncsital
» Puncs- szelet » Egyszerű puncsos szelet » Narancsos puncstorta » Karácsonyi csillagpuncs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.