Tutireceptek.hu fejléc

Püspökkenyér dióval és csokival recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg cukor
30 dkg liszt
10 dkg mazsola
10 dkg dió
10 dkg tejcsoki
10 dkg aszalt gyümölcs
5 tojás
2 dl tej

Elkészítés:
A lisztet a felaprított dióval, a darabokra tört tejcsokival, a dióval, valamint az aszalt gyümölccsel keverd össze. A tojásokat mosd meg alaposan, majd válaszd ketté őket.

A sárgákat a cukorral keverd habosra, és szitáld bele a lisztes keveréket. Adagold hozzá a tejet is, hogy könnyebb legyen összekeverni.

A tojásfehérjékből verj kemény habot, és óvatosan forgasd a sütimasszába. Egy őzgerincformát vajazz ki, szórd be liszttel, majd öntsd bele a püspökkenyér tésztáját. Melegítsd elő a sütőt 160 fokra és addig süsd a süteményt, míg aranybarnára pirul.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokival töltött fánk » Brokkolis tészta dióval » Püspökkenyér egyszerűen » Fehér püspökkenyér
» Diós püspökkenyér » Püspökkenyér másképp » Muffin csokival és meggyel » Mákos csók csokival
» Briell-féle püspökkenyér » Sütőtök püspökkenyér » Olcsó püspökkenyér » Cseresznyés kalács dióval
» Almás püspökkenyér » Csoki-koko shake dióval » Cappuchinos muffin, dióval » Citromos püspökkenyér


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.