Tutireceptek.hu fejléc

Rák paradicsommal és fetával recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
3 ek olívaolaj
2 fej vöröshagyma
2x400 grammos konzerv darabolt paradicsom sűrű paradicsomszószban
csipetnyi cukor
350 gramm tisztított rák, ha mélyhűtött, akkor felengedve
100 gramm feta sajt
3 ek apróra vágott petrezselyemzöld

Elkészítés:
1. Hevítsünk fel 3 ek olívaolajat serpenyőben, tegyük bele a vöröshagymát, és óvatosan pirítsuk meg amig megpuhul és halványbarna lesz. Adjuk hozzá a paradicsomot, egy csipet cukrot, és lassú tűzön pároljuk 5 percig.
2. Szórjuk bele a rákot, sózzuk, borsozzuk, és kis lángon főzzük addig amíg a rák teljesen átmelegszik.
3. Halmozzuk rizsre vagy tésztára, majd morzsoljuk rá a feta sajtot, és hintsük meg apróra vágott petrezselyemzölddel.

Elkészítési idő: 20 perc
Kalóriatartalom: 186 kcal
Szénhidráttartalom: 11 gramm
Zsírtartalom: 6 gramm

A receptet beküldte: freshlinda


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtkrém fetával » Fetával töltött csirkemell » Fetával töltött paradicsom » Kelkáposzta leves fetával
» Velős puffancs » Cserépedényes » Csirkemelles tészta » Vörösboros sonkakocsonya
» Savanyú tojás melegen » Sütőtökös-gombás fasírt » Hússal töltött patiszon » Apró káposzta
» Maci-tál » Kelgöngyöleg » Tarhonyás csülök » Vadas mártás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.