Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rák tojásmártásban recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
Személyenként 4-6 db rák húsa,
petrezselyem,
só,
6 deka vaj,
3 deka liszt,
2 deci tej,
3 tojássárgája,
fél deci tejszín,
szerecsendió,
fél citrom leve,
1-2 deci a rák levéből,
kávéskanálnyi köménymag.

Elkészítés:
A megtisztított rákot sós, köménymagos vízben, petrezselymmel megfőzzük és a csontokból kiszedve a következő mártásba tesszük:

Felhevítjük a vajat, hozzáadjuk a lisztet, majd feleresztjük tejjel és rák leszürt levéből 1-2 decit adjuk hozzá. Só, szerecsendió, tejszínnel ízesítjük forrás közben. A keveréshez habverőt használjunk. Ha a mártás mézsűrűre forrott, úgy 3 tojás sárgájával keverjük el, majd a tűzről levéve, adjuk hozzá a rák húsát.

Tanácsok:
Citromlével ízesítve, mély tálban adjuk asztalra.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tengerihal fokhagymásan » Tenger gyümölcse spagettivel » Lazac spenóttal » Menyhal
» Halászlé egyszerüen » Tejszines zöldséges haltál » Tőkehalfilé sajttal » 7 up-os tengeri hal
» Bergeni halfasírt » Sajtos-gombás halfilé » Kiniand halas receptje » Tejben párolt hal
» Sült tengeri hal hagymaágyon » Fóliába tekert hal » Pangasius zöldségágyon » Sült hal lime-mal



Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2017, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.