Tutireceptek.hu fejléc

Rákospalotai rétes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
60 dkg liszt,
25 dkg vaj,
1-2 dl tej,
só,
2 kg dióbél,
1,7 kg cukor,
25 dkg mézes puszedli,
4 dl tejföl,
2 alma,
50 dkg mazsola,
5 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:
A liszttel, 5 dkg vajjal, sóval, szükség szerinti langyos tejjel jól kidolgozott rétestésztát készítünk. A diót durvára daráljuk, az almát lereszeljük, a mézes puszedlit lereszeljük, vagy daráljuk, összekeverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a cukrot, 2 csomag vaníliás cukrot és a megmosott mazsolát. A kinyújtott rétest olvasztott vajjal bőségesen meglocsoljuk, vastagon megkenjük a töltelékkel, és feltekerjük. Kizsírozott, nagyméretű lábasba kígyó alakban feltekerve belefektetjük és megsütjük. Nagy kerek tálon vaníliás cukorral bőségesen meghintve kínáljuk.

Tanácsok:
Ezt a különlegesen finom, igen drága tésztát a rákospalotai asszonyok ma már ritkán, elsősorban lakodalmak alkalmával sütik.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: suzy1983


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Müzlis rétes » Syl meggyes rétese » Hamis rétes2 » Kefires rétes
» Hideg málnás rétes » Málnás rétes » Flódni-rétes » Zöldséges rétesbatyu
» Rakott rétes2 » Sodort rétes » Tökös - mákos rétes » Sonkás rakott rétes
» Fetás-mogyoróhagymás rétes » Bécsi tejben sült rétes » Egzotikus rétesszelet » Rakott rétes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.