Tutireceptek.hu fejléc

Rakott almás-túrós recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
# Hozzávalók:

1/2 kg tehéntúró
1 kg alma
2 dl tejföl
1 tojássárgája
5 dkg mazsola
porcukor
reszelt citromhéj

Elkészítés:


Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk és szeletekre vágjuk. Citromos vízbe áztatjuk, hogy ne barnuljanak meg.
A túrót áttörjük és simára keverjük a tejföllel és a tojássárgájával. Hozzáadjuk a megmosott, lecsöpögtetett mazsolát. Porcukorral és reszelt citromhéjjal ízesítjük.
Kivajazott tûzálló tál aljára egy sor túrókrémet teszünk. Befedjük almaszeletekkel, majd ismét egy sor túrókrém és megint alma következik. Addig rétegezzük így, míg a hozzávalók elfogynak. Az utolsó réteg túró legyen.
Elõmelegített, forró sütõben megsütjük és forrón tálaljuk.


A receptet beküldte: Reiki


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi rakott pogácsa » Lerakott harcsa » Rakott hurka » Gombás rakott csikemell
» Kanizsai rakott hús » Ananászos rakott karaj » Rakott gombás saláta » Rakott csülök
» Tojásos rakottkarfiol » Túrós rakottkrumpli » Gombás rakott borda » Rakott krumpli 2
» Rakott melegszendvics » Csokis rakott babapiskóta » Rakott csirkepaprikás » Bolognai tésztarakottas


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.