| Rakott babapiskóta sütés nélkül receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30 dkg babapiskóta 25 dkg gesztenyemassza 1 csomag Gála vanília ízű pudingpor 20 dkg kimagozott meggy 2 dl habtejszín+ 1 vaníliás cukor 3 dl tej rumaroma+tej tortadara Elkészítés: A babapiskótákat egyenként rumaromás tejbe mártjuk, majd egy nagyobb tál (pl. jénai tál)aljára és oldalára szépen körberakjuk a piskóta darabokat. Majd a lereszelt gesztenyemassza felét, erre a lecsöpögtetett meggybefőttet, majd ismét a gesztenyemassza másik felét tesszük a tálba. Elkészítjük a vaníliás pudingot (főzés nélkül), rásimítjuk a gesztenyemassza tetejére. Ezután a habtejszínt elkészítjük a használati utasításnak megfelelően, 1 vaníliás cukrot is tehetünk még bele. Rásimítjuk a tetejére, végül tortadarával megszórjuk, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük, másnap fogyasztható. Tanácsok: Amikor belemártjuk a babpiskótákat a rumaromás tejbe, vigyázni kell, mert pillanatok alatt megpuhul, és szétmállik. Rövid ideig kell belemártani a piskótákat. Gyorsan elkészíthető, és nagyon finom. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: evus111 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |