Tutireceptek.hu fejléc

Rakott bolognai penne recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
- 50 dkg penne tészta
- 50 dkg darált hús
- 1 nagy pohár tejföl
- 20 dkg reszelt sajt
- Knorr bolognai alap
- olaj
- egy csipet majoranna
- 1 tojás

Elkészítés:
A tésztát kifőzzük.
A darált húst egy kis olajon elkezdjük pirítani, mig szépen ki nem fehéredik, aztán öntünk hozzá 3 dl vizet ( az alapon is ez van ) és a bolognai alapot. Szórunk bele egy kis majorannát is, ( nem kötelező de szerintem feldobja ) és a ragut készre főzzük pár perc alatt. Ezután egy tepsit kiolajozunk, és beletesszük a tésztát, rákanalazzuk a ragut, szépen elsimítjuk a tetején hogy egyenletesen jusson mindenhova. Ezután a nagytejfölt kikeverjük a tojással, és a tetejére kenjük. Reszelt sajt jöhet a legtetejére. Sütőbe rakva közepes fokozaton ( ez úgy 180 fok lehet nekem régi sütőm van ) fél óra alatt készre sütjük, az utolsó 5 percben szoktam pirítani kicsit. Jó étvágyat! :)

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Arianne113


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott zöldborsó » Vegetáriánus rakott » Rakott tészta egyszerűen » Csöves rakott krumpli
» Rakott puding » Klasszikus rakott karfiol » Majorannás rakott zöldbab » Káposztával rakott párizsi
» Csirkés penne » Rakott karfiol.. » Ricottás-spenótos penne » Az én rakott krumplim
» Szabolcsi rakott hús » Rakott túrós-fahéjas alma » Rakott, bundás csirkecomb » Rakott savanyú káposzta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.