Tutireceptek.hu fejléc

Rakott Brassói recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Egy nagy adag brassói apró pecsenye,
egy csomag makaróni tészta,
tartármártás,
reszeltsajt.

Tartármártáshoz : 2 dl tejföl,
1 dl majonéz,
1 teáskanál mustár,
csipetnyi só,
1 csapott kávéskanál kristálycukor,
csipetnyi őrölt feketebors,
2 tojássárgája,
néhány csepp citromlé.
Én kicsit többet kavartam be.

Elkészítés:
A Brassóit a szokott módon elkészítjük. De nem sült burgonyával tálaljuk. Egy csomag makarónit kifőzünk. A tepsi aljába tesszük az egyik felét, majd a kész brassóit. A húst beborítjuk a makaróni másik felével, és tartármártással jól megkenjük. Jó sokat szoktam rátenni, így elég szaftos lesz.
Ennek a tetejére sajtot reszelek és beteszem a sütőbe. Pirulásig sütöm.

Tanácsok:
Bármilyen tésztával lehet készíteni,én szarvacskával állítottam össze,és 2 jénaiba tettem bele,nem tepsibe.


A receptet beküldte: pesmár


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott krumpli szalonnával » Brassói rakott savanyúság » Kókuszos rakott keksz » Rakott sajtos kifli
» Holland rakott tojás » Erdélyi rakottas » Rakott csirke juhtúróval » Bolognai rakott karfiol
» Rakott káposzta Ági módra » Gombás, rakott tök » Hurkás rakott krumpli » Rakott-sajtos tészta
» Rakott brokkoli bulgurral » Rakott babapiskóta » Gombás rakott csirkee » Zöldséges rakott burgonya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.