Tutireceptek.hu fejléc

Rakott burgonya-marcipanbaba modra recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
( 3 nagy adag)

-70 dkg burgonya
-3 dl tejszín
-3 dl tej
-só, bors, zöldség zöldje, 2 zúzott fokhagymagerezd

Elkészítés:
Először is, a meghámozott burgonyát 3 mm-es szeletekre vágtam.
A folyadékot egy lábosban felforraltam a fűszerekkel együtt, ebbe elterítettem a krumplikarikákat úgy, hogy a tejszínes lé ellepje, majd 10 percig főztem. ( Ha a folyadék nem lepi el, akkor pótolni kell! )
Ezalatt egy kisebb hőálló kerámiatálat kivajaztam. A sütőt előmelegítettem kb. 160 fokra.
A burgonyát ebbe a tálba rendeztem el, majd a tejszínes-fűszeres levet is ráöntöttem.
Nagyjából 50 percen át sütöttem, időközben letakarva. Érdemes villával megszúrni néha, nehogy szétfőjön.
Főételként is finom, de köretnek akár szárazabb húsok mellé is pompás!
Jó étvágyat!


A receptet beküldte: marcipanbaba 34


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos rakott pulykamell » Sertéshús vadász módra » Töltött káposzta Ági módra » Rakott húsos rizs
» Rakott gombás omlett » Rakott csirke sütve » Rakott zölborsó » Szegényes rakott karfiol
» Sörkifli Emyke módra » Feta-sajtos rakott krumpli » Rakott zöldbabom » Palacsinta tokaji módra
» Hargitai rakott palacsinta » Tészta "csaknehusi" módra » Rakott spagetti » Hátszín Eszterházi módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.