Tutireceptek.hu fejléc

Rakott gombás omlett recept

Kategória:
 Tojásételek

Hozzávalók:
10 dkg vaj
3 ek. liszt
1/4 liter tej
3 tojás


töltelék:

pici vöröshagyma
20 dkg gomba
1-2 dl tejföl
zsiradék
só,bors

Elkészítés:
A vajból, lisztből, tejből besamelt főzünk, nem túl sűrűre.
Amikor kihűlt, egyenként belekeverünk 3 tojás sárgáját és kevés sót, valamint a tojások habbá vert fehérjét.
Palacsintasütőben 4 lepényt sütünk belőle.

Kevés zsiradékon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, a szintén apróra vágott gombával együtt. Sózzuk, borsozzuk a ragut.

A 3 db omlettet megkenjük a gombás raguval, mindegyiket kevés tejföllel meglocsoljuk.
A negyedik omlettet ráborítjuk az egészre és sütőben átsütjük.

(peremes edénybe, tálba tegyük)


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott cukkini sajttal » Kanizsai rakott hús » Rakott káposzta » Gombás-sajtos lecsó
» Túrós rakott kifli 2. » Bacon-ös rakott csirkemell » Rakott csirkemell gazdagon » Rakott húsos rizs
» Gombás bab » Rakott zöldbab 1. » Nyári rakottas » Gombás farfalle
» Tarkabarka omlett » Hússal rakott burgonya » Rakott krumpli 2 » Gombás cannelloni


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.