Tutireceptek.hu fejléc

Rakott hagymás csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
- 1 nagyobb csirke
- 1 kg burgonya
- 20 dkg zöldpaprika
- 2d dkg paradicsom
- 4 fej lilahagyma
- 5 dkg zsír vagy olaj
- 5 dl tejföl
- 1 kávéskanál paprika
- só

Elkészítés:
A megtisztított csirkét kisebb darabokra vágjuk (készíthetjük csirkecombból vagy csirkemellből is), és besózzuk. A burgonyát és a hagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk. A zöldpaprikát (csumázás után) és a paradicsomot ugyancsak felszeleteljük. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, majd rétegenként elhelyezzük a burgonyát, a csirkehúst, a paprikát, a paradicsomot, hagymaszeleteket rakunk rá, gyengén sózzuk, és tejföllel meglocsoljuk. A tetejére egy sor burgonya kerül. Ráöntjük a maradék tejfölt és zsírt, és a sütőben lefedve kb. 1/2 óráig sütjük, hogy a levét elfője, továbbá fedő nélkül, míg a hús és a burgonya jól megpuhul.


A receptet beküldte: virgo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Juhtúrós rakott burgonya » Rakott õszibarack » Fokhagymás-diós lapcsánka » Csirkenyárs
» Rozmaringos csirkecomb » Pirított csirke gombával » Csirke római tálban » Gyors csirke vacsora.
» Póréhagymás gnocchi » Csirkemáj szalonnában » Cukkinis csirkemell 2. » Kertvégi csirkemell
» Csirke jóasszony módra. » Fokhagymás vaddisznótokány » Csülkös rakott makaróni » Csirkés rizssaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.