| Rakott hagymás-juhtúrós puliszta receptEgytálételek Hozzávalók: 20 dkg. juhtúró. 35 dkg. kukoricadara, 15 dkg. vöröshagyma, 15 dkg. húsos füstölt szalonna, , só, őrölt fekete bors, 1 csokor zöldkapor, 1 liter víz. Elkészítés: A húsos, füstölt szalonnát apró kockára vágjuk,tepsiben kisütjük, majd a pörcöt kiszedjük és félre tesszük. A visszamaradó zsíradékban a karikára vágott vöröshagymát megpiritjuk, közben enyhén sózzuk, borsozzuk. A vizet felforraljuk, enyhén sózzuk és ebben a folyamatosan beleszórt és kavargatott kukoricadarát készre főzzük. Ha kész a tűzről levesszük, és még egyszer átkavarjuk, majd kb. harmadát kizsírozott tűzálló tálba kanalazzuk, elsimitjuk. Rákenjük a túrót, majd a kukoricadara másik részérel fedjük, amire a pirított hagyma kerül. A tetejét kukoricadarával fedjük, megszórjuk a szalonnapörcel, és aa visszamaradó zsiradékkal. Forró sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor finomra vágott kaporral megszórva tálaljuk. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |