Tutireceptek.hu fejléc

Rakott hagymás-juhtúrós puliszta recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
20 dkg. juhtúró.
35 dkg. kukoricadara,
15 dkg. vöröshagyma,
15 dkg. húsos füstölt szalonna, ,
só,
őrölt fekete bors,
1 csokor zöldkapor,
1 liter víz.

Elkészítés:
A húsos, füstölt szalonnát apró kockára vágjuk,tepsiben kisütjük, majd a pörcöt kiszedjük és félre tesszük. A visszamaradó zsíradékban a karikára vágott vöröshagymát megpiritjuk, közben enyhén sózzuk, borsozzuk. A vizet felforraljuk, enyhén sózzuk és ebben a folyamatosan beleszórt és kavargatott kukoricadarát készre főzzük. Ha kész a tűzről levesszük, és még egyszer átkavarjuk, majd kb. harmadát kizsírozott tűzálló tálba kanalazzuk, elsimitjuk. Rákenjük a túrót, majd a kukoricadara másik részérel fedjük, amire a pirított hagyma kerül. A tetejét kukoricadarával fedjük, megszórjuk a szalonnapörcel, és aa visszamaradó zsiradékkal. Forró sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor finomra vágott kaporral megszórva tálaljuk.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Maradékból rakott tészta » Gyümölcsös rakott rizs » Rakott mexikói » Rakott babapiskóta
» Szerb rakott rétes » Sajtos rakott kelbimbó » Alföldi rakottas » Gombás rakott káposzta
» Kókuszos rakott keksz » Vega rakott karfiol » Rakott savanyúkáposzta » Rakott alma
» Rakott kel gombás rizzsel » Del-amerikai rakott rizs » Rakott Brassói » Sajtos rakott csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.