Tutireceptek.hu fejléc

Rakott hal káposztával recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
3-4 szelet bármilyen fagyasztott tengeri hal filé,
1 közepes fej hagyma,
30-40 dkg burgonya,
50 dkg savanyúkáposzta,

bors
vegeta

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, sós, vegetás vízben félpuhára főzzük. A savanyúkáposztát háromszor, alaposan átmossuk. A hagymát kis kockákra vágjuk kevés vajon megfuttatjuk, majd rátesszük a kifacsart káposztát és fedő alatt félpuhára pároljuk. Sóval, kevés borssal ízesítjük. A fagyasztott halat kevés vajban erős tűzön mindkét oldalán 1-2 percig átforgatjuk, hogy éppen világosbarnára piruljon. Egy közepes zománcos tepsit kivajazunk , beleszeleteljük a félig főtt burgonyát, rátesszük a halszeleteket és beborítjuk a káposztával. Minden réteget utánfűszerezhetünk még ízlés szerint sóval, borssal, vegetával. Az ételt befedjük és alacsony lángon 25-30 percig sütőben sütjük. Ezután levesszük róla a fedőt és még néhány perc alatt enyhén pirosra sütjük.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mediterrán rakott hal » Rakott savanyú káposzta » Húsos, rakott padlizsán » Rakott túrós csusza
» Kukoricás rakott cukkini » Sajtos rakott pulykamell » Cukkinirakottas görögösen » Rakott gombás saláta
» Virslis rakott cukkini » Gombás rakott palacsinta » Rakott cukkinis palacsinta » Rakott hús tojással
» Kedvenc spenótos rakottas » Rakott krumpli Belga módra » Rakott csirkemell gombával » Gombával rakott kel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.