Tutireceptek.hu fejléc

Rakott juhtúrós laska recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
25 dkg. liszt,
10-15 dkg. füstölt húsos szalonna szeletelve,
2 db. tojás,
25 dkg. juhtúró,
2 dkg. vaj,
pár csepp étola,
2 dl. tejföl,
só (szükség szerint).

Elkészítés:
A füstölt húsos szalonnát kakastaréjra vágjuk és kisütjük, a zsírját félretesszük.A lisztet a felkevert tojásokkal, kevés sóval ízesített decinyi langyos vízzel összegyúrjuk, vékonyra kinyújtjuk, majd lisztezett deszkán szikkasztjuk s végül nagyobb kockákra vagdaljuk.Tegyünk fel főzővizet enyhén megsózva, néhány csepp olajjal és forraljuk, majd ebben főzzük ki a tésztát. Közben egy tepsit kizsírozunk. A kifőtt tésztát olvasztott vajban meghempergetjük és a kizsírozott tepsi aljára teszünk belőle egy réteget, amit megszórunk juhtúróval és meglocsolunk tejföllel, majd a rétegezést folytatjuk A tetejére juhtúró és tejföl kerüljön.Előmelegített sütőbe ( kemencébe) toljuk és jól összemelegítjük.
Tálaláskor minden adag tetejére tegyünk egy szalonnakaréjt. Savanyú káposzta, csalamádé is illik hozzá.

Tanácsok:
Készen vett nagy kocka tésztából, szabógallérból is elkészíthető.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott kelbimbó » Rakott kel burgonyával » Répás rakottkrumpli » Sajtos rakott cukkini
» Lecsós, gombás rakott hús » Fűszeres rakott gomba » Gombás rakott tál sütőben » Juhtúrós háromszögek
» Zöldséges rakott tészta » Almás-mákos rakott kifli » Csirkerakottas » Tojással rakott tarhonya
» Juhtúrós calzone » Rakott spagetti » Rakottkáposzta » Rakott csirkemell gazdagon


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.