Tutireceptek.hu fejléc

Rakott káposzta (római tál) recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
70-80 dkg lapocka, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 evõkanál zsír (olaj), 1 kg savanyú aprókáposzta, 1 dl fûszerezett paradicsomlé (vagy ketchup), 3 dl tejföl, 1 csokor friss kapor (vagy 1 evõkanál szárított kaporlevél), 1 mokkáskanál csombor (borsikafû), só és törött bors ízlés szerint.

Elkészítés:
A húst féltenyérnyi, vékony szeletekre vágom. A megtisztított vöröshagymát nagyon apróra metélem. A felforrósított zsíron sárgára fonnyasztom, majd a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen, erõs lángon átpirítom a hagymás zsiradékon. Ha a káposzta túl savanyú, átmosom és lecsöpögtetem. Az elõzõleg legalább fél órára beáztatott cserépedény alját beterítem egyharmadnyi káposztával, és jól megsózom. Meghintem kevés csomborral és törött borssal, ezután vágott kaprot szórok rá. Erre ráborítom a hús felét, majd ezt is megsózom és megborsozom. Paradicsomlevet csorgatok rá. A hagymás pecsenyelé felét rákenem, ezt követõen a következõ réteg káposzta, a fûszerek és a hús kerül a cserépedénybe. A tetejére káposztát teszek, végül leöntöm a tejföllel elkevert paradicsomlével. A tálat saját fedelével betakarom, majd hideg sütõbe tolom. Összesen 3 órán keresztül párolom az ételt, a hõfokot folyamatosan emelve, de csak a közepesnél kisebb lángig.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges, rakott hús » Balázska rakottas » Rakott pulykamell » Rakott burgonya gazdagon
» Káposztás pacal » Rakott kifli » Savanyú rakott káposzta » Töltöttkáposzta másképpen
» Amerikai káposzta saláta » Almás-mákos rakott kifli » Tárkonyos lucskoskáposzta » Zöldséges rakott karaj
» Káposztával töltött zsemle » Káposzta-sárgarépa saláta » Rakott hurka » Holland rakott tojás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.