| Rakott karalábé csirkehússal, zöldségekkel és kölessel receptHúsételek Hozzávalók: 50 dkg csirkehús 1/2 bögre köles 2 db karalábé 1 db kígyóuborka 1 tk borsikafű 2 db sárgarépa 2 db fehérrépa 3 db lilahagyma 1 tk bazsalikom 4 ek olíva olaj 4 dl tejszín 2 db tojás 1 ek keményítő 5 dkg sajt só Elkészítés: A csirkehús lehet comb-, vagy mellfilé, amit kisebb darabokra szeletelek. A kölest dupla mennyiségű enyhén sós vízzel megfőzöm, mint a rizst. A karalábét és uborkát kis kockákra vágom, a répákat felszeletelem, a lilahagymát szálasra vágom. Egy hőálló tálat, vagy tepsit kivajazok és megszórom zsemlemorzsával. Egy wokban, vagy magas falú serpenyőben 2 ek olajat forrósítok és erős tűzön megpirítom rajta a karalábét, majd a vége előtt hozzáadom az uborkát, megszórom borsikafűvel, megsózom és 5 percig együtt pirítom. Ha kész összekeverem a párolt kölessel és a felét a hőálló tálba öntöm. Újabb olajat forrósítok a wokban, beleöntöm a répákat és szintén erős tűzön roppanósra pirítom, majd hozzáadom a csirkehúst, megszórom bazsalikommal és a hús fehéredéséig pirítom, végül rádobom a hagymát, megsózom és 5 percig együtt pirítom. Miután elkészült, beleöntöm a hőálló tálba elsimítom a tetejét, majd ráöntöm a tejszín, tojás és keményítő keverékének felét. A végén befedem a köleses keverékkel, ráöntöm a maradék tejszínes szószt. Előmelegített sütőben 200 fokon 15 percig sütöm, majd megszórom reszelt sajttal és pirosra sütöm a tetejét. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |