Tutireceptek.hu fejléc

Rakott krumpli tejszínnel recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
70 dkg burgonya
5 gerezd fokhagyma
1 evőkanál ételízesítő por
késhegynyi reszelt szerecsendió
1 mokkáskanál őrölt bors
3 dl tejszín
5 dkg vaj (vagy margarin)
a tepsi kikenéséhez: olaj, zsemlemorzsa

Elkészítés:
Mosd meg alaposan a burgonyát, és héjában főzd meg. Hámozd meg, majd vékonyra karikázd fel. Tisztísd meg a fokhagymagerezdeket, és vágd fel apróra. Kenj ki egy tepsit olajjal, és hintsd be morzsával. A tepsi aljára egyenletesen terítsd ki a burgonyakarikákat, szórd meg fokhagymadarabkákkal, ételízesítő porral, szerecsendióval és borssal. Ezután egy újabb burgonyasor következzen, és azután ismét az előbbi fűszerezés. Locsold a tejszínt a tetejére, közben a sütőt melegítsd elő. Végül a tepsit told a forró sütőbe, és 25 percig fedetlenül hagyd pirulni. Ha már majdnem kész, a tetejére morzsolj vajat, és már csak addig told vissza a sütőbe, amíg a vaj elolvad rajta. Tálaláskor vágd fel kockákra.


A receptet beküldte: Gvivike


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges rakott pulyka » Rakott tészta2 » Szalonnás, tojásos krumpli » Rakott krumpli saját módra
» Rakott édes-káposzta » Rakott zöldséges marhahús » Tejszínes krumpli » Tejberizses almás rakottas
» Szines zöldségrakottas » Rakott káposzta juhsajttal » Cukkinis csirkerakottas » Maradékból rakott tészta
» Juhtúrós rakott brokkoli » Rakott-sajtos tészta » Rakott karaj burgonyával » Krumplifelfújt brokkolival


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.