Tutireceptek.hu fejléc

Rakott máj recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
- 70 dkg sertésmáj
- 15 dkg füstölt szalonna
- 20 dkg szeletelt sajt
- 4 fej vöröshagyma
- 4 tojás
- 1 dl olaj
- só, bors, majoránna.

Elkészítés:
A májat megmossuk, lecsöpögtetjük, vékony szeletekre vágjuk, és forró olajban mindkét oldalukat átsütjük. Az elősütött májszeletek felét a beáztatott római tál aljára fektetjük, erre terítjük a vékony szeletekre vágott szalonna felét, majd a sajtszeletek felét. Megszórjuk sóval, borssal, majoránnával, és a rétegezést megismételjük. Úgy készítsük, hogy a felső réteg máj legyen. A római tálat hideg sütőbe helyezzük, magas hőmérsékleten sütni kezdjük, majd kb. 15–20 perc elteltével ráöntjük a felvert tojást, és tovább sütjük, míg a tojás kellő keménységű nem lesz. Melegen, párolt rizzsel tálaljuk.


A receptet beküldte: Ritus40


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakottkáposzta » Mustáros rakott csirkemell » Rakott karfiol (update 1) » Rakott burgonya másképp
» Kolozsvári rakott kacsa » Almás rakott galuska » Rakottburgonya » Tejfölös rakott tészta
» Provence-i rakottas » Rakottkel hagymás babbal » Rakott brokkoli » Diétás rakottkrumpli.
» Gombás, rakott tök » Rakott zölborsó » Sajtos-gombás rakott hús » Virslis rakottas


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.