Tutireceptek.hu fejléc

Rakott mustáros hús recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2kg megtisztitott krumpli
1kg szépen szeletelhető lapocka legjobb a diója
hagyma
mustár
pirospaprika -őrölt
zöld paprika
paradicsom
1 tejszin
1 l. tej
maradék vaj

Elkészítés:
a krumplit hasábburgonya szeletelőn leszeljük.Hagymát apróra összemetéljük és egy nagyobb tepsiben elosztjuk.Rászórjuk az őrölt pirospaprikát,rátesszük a krumpli felét, karikákra metélt paprikát és paradicsomot,/télen lehet lecsót/ a szeletelt hust besózzuk,megkenjük mustárral ,ráhelyezzük a krumplira,utánna megint paprika ,paradicsom és végül a megmaradt krumplival betekarjuk.megsózzuk,lehet egy kevés vegeta is nyakonönteni a tejszinnel, ráönteni a tejet a vajat ráreszelni .Előmelegitett sütőben féltakarékon sütjük kb 2 órát.kiadós és nagyon finom. Jó étvágyat.

Tanácsok:
a húst jó este besózni és mustárral megkenni be a hűtőbe éjjelre és másnap dolgozni vele

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: fofno


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott tök hús nélkül » Mustáros szelet hagymával » Mustáros csirkemellcsíkok » Rakott karfiol diétázóknak
» Gyümölcsös-túrós rakottas » Rakott édes-káposzta » Tavaszi rakott kel » Rakott hagymás csirke
» Tojásos rakott karfiol » Mézes, mustáros saláta » Spenótos rakott csirkemell » Rakott káposztás kocka
» Burgonyával rakott cukkini » Sonkával rakott palacsinta » Rakott zeller » Rakott krumpli másképpen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.