Tutireceptek.hu fejléc

Rakott paraj recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
50 dkg paraj (spenót)
50 dkg burgonya
15 dkg reszelt sajt
3 dl tejföl

a tál kikenéséhez vaj

Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, felszeleteljük.
A megtisztított, megmosott parajt csíkokra metéljük, sós vízben puhára pároljuk, leszűrjük, lecsepegtetjük.
Egy tűzálló tálat kivajazunk, kibéleljük egy sor burgonyával, rásímítunk egy kevés parajt, meglocsoljuk tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal.
A rétegzést addig folytatjuk, míg tart a hozzávalókból. A burgonyát közben kissé sózzuk meg.
A tetejére jusson tejföl és sajt.
Sütőben szép pirosra sütjük.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakottgríz » Spenótos-rukkolás rakottas » Rakott zöldség másként » Sajtos rakott csirkemell
» Csokis rakott palacsinta » Rakott tepsis burgonya » Juhtúrós rakott burgonya » Darálthúsos rakott zöldbab
» Tojással rakott párizsi » Rakott hús füstöltsajttal » Rakott tészta (édes) » Tökös rakott tészta
» Gyümölcsös-túrós rakottas » Rakott túrós-fahéjas alma » Tejszínes rakott krumpli » Spenóttal rakott rizs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.