Tutireceptek.hu fejléc

Rakott savanyúkáposzta recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg savanyúkáposzta
1/2 kg darált hús (bármilyen)
1/2 kg csiperkegomba
2 fej hagyma
1 tasak főttrizs
15 dkg sajt
margarin
tejföl

bors

Elkészítés:
A szálas savanyúkáposztát feltesszük főni, amikor kész, lecsöpögtetjük, apróra vágjuk. A gombát közben megtisztítjuk, és szeletekre vágjuk.
A darált húst és a gombát külön-külön apróra vágott vöröshagymán megpároljuk.
Egy tűzálló edényben először a káposztából rakunk egy sort, erre jön a főttrizs fele, rá a megpárolt darált hús, tejföl. Megint rizs, rá a gombás hagyma, tejföl, és végül a maradék káposzta. Tetejére margarint kenünk, és rászórjuk a reszelt sajtot. Forró sütőbe tesszük, közepes lángon csak addig sütjük, amíg a tetején a sajt szépen aranybarnára sül.

Tanácsok:
Nagyon finom!


A receptet beküldte: bnedora


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott fincsi zöldbab » Bihari rakott káposzta. » Virslis rakott kelbimbó » Dán rakott csirke
» Oldalra rakott karaj » Sonkás rakott tészta » Rakott mákostészta » Vegetáriánus rakott kel
» Rakott burgonya gyorsabban » Mediterrán rakott zöldség » Rakott Ziti » Túrós rakott kifli
» Rakott csirkemell3 » Klasszikus rakott káposzta » Temesi rakott csülkös » Light rakott brokkoli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.