Tutireceptek.hu fejléc

Rakott sonka recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
3 nagy fej vöröshagyma
4 főtt tojás
4 nagy szelet füstölt főtt tarja
6-7 nagy krumpli
1 gerezd fokhagyma

bors
petrezselem
olaj
1 evőkanál vaj
1 evőkanál liszt
kb. 5 dl liter tej

Elkészítés:
Elkészítés:
A krumplit megfőzöm, majd meghámozom, karikára vágom, és kiolajozott tepsi aljára leteszem. A tojást meg a hagymát is karikára vágom, és a krumplira teszem rétegesen. Megfűszerezem, sózom, rávágom a fokhagymát. A tetejére fektetem a sonkaszeleteket úgy, hogy befedje az egészet. A vajból, a lisztből és a tejből besamel mártást készítek, melyet ráöntök a sonkára, a végén megszórom petrezselyemlevéllel. Sütőben addig sütöm, míg a sonka szépen megsül.
Megjegyzés:
Én a besamelmártásba belekevertem egy tejszínes kockasajtot is, hogy krémesebb legyen. Az étel tetejére lehet tejfölt, sajtot is tenni még, úgy is nagyon finom. Én így hasznosítottam a húsvétról megmaradt sonkát, főtt tojást.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges rakott burgonya » Kukoricás rakott cukkini » Maradékból rakott tészta » Tavaszi rakott kel
» Erdélyi rakottkáposzta » Csőben sült póré sonkával » Sonkás-sajtos kelkáposzta » Az én rakott krumplim
» Sajtos rakott karfiol 2 » Sonkabomba Húsvétra » Rakott karaj burgonyával » Sonkával töltött padlizsán
» Kolozsvári rakott káposzta » Rakott tepsis burgonya » Tarhonyás rakottas » Rakott krumpli vega módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.