Tutireceptek.hu fejléc

Rakottas, ahogy én szeretem recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
6 adaghoz:

500g darálthús (lapocka)
1fej vöröshagyma
150g gomba
kevés olaj
paprika, só, majoranna, bors
450g sárgahüvelyű bab
450g brokkoli
450g karfiol
4db tojás
450g tejföl

Elkészítés:
A babot felrakom sós vízben főzni. Amikor felforr a víz, hozzáadom a brokkolit, karfiolt. Újraforrásnál mindez kész is van, leöntöm róla a vízet.
Közben nekiállok a husinak.
Vöröshagymát megtisztítom, kockára vágom,és megpirítom kevés olajon. Pörköltalapot készítek, kevés lével. Belerakom a darálthúst, és a gombát. Puhára főzőm, majorannával, borssal, sóval ízesítem.
A tepsit egy kicsit kivajazom, majd elterítem rajta a főtt zöldségeket, utána rárakom a gombáshusit is.
Felütök 4db tojást, megsózom, és összekeverem a tejföllel. Mindezt szintén beöntöm a tepsibe fakanállal eloszlatom.
Előmelegített sütőben 200fokon kb.20-25percig sütöm.

A nem fogyizóknak rizzsel tálalom.
Jó étvágyat!

Tanácsok:
A lent megadott kalória, a ch, és a zsírtartalom egy adagra vonatkozik!

egy adag = rendes adag, biztosan jól fogsz lakni! :)


Ha még mindig soknak tartod az adatokat, akkor készítheted szárazabb húsból is.

Elkészítési idő: 50 perc
Kalóriatartalom: 500 kcal
Szénhidráttartalom: 15 gramm
Zsírtartalom: 36 gramm

A receptet beküldte: zse pi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mascarpone rakottas » Tojásos rakottas » Túrós rakottas » Citromos rakottas
» Almás rakottas » Sült padlizsán rakottas » Flódni, ahogy mi szeretjük » Tejberizses almás rakottas
» Tökös rakottas » Provence-i rakottas » Sonkás zellerrakottas » Martini ahogy én csinálom
» Tofu ahogy én csinálom » Pudingos rakottas » Galyasági rakottas » Gyümölcsös-túrós rakottas


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.