Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rakottgríz recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 liter tej
6 evőkanál búzadara
kevés zsemlemorzsa
cseppnyi Vénusz olaj olaj
cukor
bármilyen piros lekvár

Elkészítés:
Nagyon egyszerű, „gyerekkompatibilis” recept: a tejben megfőzöm a darát - ízlés szerint cukorral és sóval. Hígnak tűnhet, de ha megfőtt, egy negyed órára félreteszem, és addig dagad, hűl, sűrűsödik. Addig előveszek egy mély jénait. A zsemlemorzsát megpirítom az olajon, és egy evőkanálnyit szórok belőle a tál aljára. Aztán jöhet rá egy merőkanálnyi gríz, és pár csepp piros lekvár. A legfinomabb meggyel vagy ribizlivel, mert az savanykás... De ízlések és pofonok... Ezt a rétegezést folytatom: morzsa, gríz, lekvár... míg el nem fogy. Melegen is szoktuk enni, ha nagyon éhesek vagyunk, de érdemes ikább hűtőbe tenni, és kihűteni.


A receptet beküldte: docens


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sárgarépás burgonyaleves » Tejfölös kolbászleves » Hortobágyi betyárleves » Fokhagymaleves
» Marhahúsleves májgombóccal » Padlizsánkrémleves májjal » Erdei gombás, marharagu leves » Tuniszi pörkölt
» Pezsgős szilvaleves » Csicsóka krémleves Ági módra » Betyár leves » Juhtúrós zsemlegombóc
» Kelesztés nélküli sörkenyér » Tejszínes karfiolleves » Gyors és laza túrógombóc » Zellerleves



Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2017, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.