Tutireceptek.hu fejléc

Rántott kelkáposzta recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
8 nagy kelkáposztalevél, 2 db egész tojás, 2 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál só, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz, olaj a sütéshez.

Elkészítés:
A megmosott és vastag ereitõl megszabadított kelkáposztaleveleket erõsen sós, forrásban lévõ vízbe tesszük, és az újraforrástól számított 5 percig fõzzük. Ezután leszûrjük, és jól lecsöpögtetjük. A tojásokat habosra felverjük, és belekeverjük a zúzott fokhagymát. A káposztaleveleket egyenként deszkára terítjük, és a fokhagymás tojással egész felületén bekenjük (kenõtollal célszerû végezni ezt a mûveletet). Ezután szorosan felcsavarjuk, két végét úgy hajtogatva, mintha töltött káposztát készítenénk. A kis tekercseket elõször lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk, és bõ, forró olajban szép piros-ropogósra megsütjük. A felesleges olajat lecsöpögtetjük, és burgonyapürével tálaljuk.


A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rántott hús extra » Rántott kenőmájas » Rántott palacsinta 2 » Rakott kelkáposzta másképp
» Kapros rántott cukkini » Rántott tejbegríz » Juhtúros rántott hús » Tejfölös rántott tök
» Habkönnyű rántotta 2. » Rántott zöldségfélék » Betyáros rántott szelet » Kelkáposztás rizs.
» Rántott túró » Kelkáposztás krumplileves » Kokuszos rántott csirke » Rántott sajt majonézzel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.