Tutireceptek.hu fejléc

Rántott töltött káposzta, kapros tejföllel recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
70 dkg darált hús,4 tojás
30 dkg darált füstölt hús
25 dkg rizs,(lehet tasakos is)
1 nagy fej apróra vágott vöröshagyma,(megpárolva)
1 nagy fej savanyú káposzta
pirospaprika,bors,
fokhagyma,

ételizesitő,

só, tojás,liszt,
zsemlemorzsa,olaj,

kapor,tejföl,

Elkészítés:
A hozzá valókból összeállitjuk a tölteléket.A savanyú káposzta leveleibe csomagoljuk.(kisseb gombócókat készitünk a szokásosnál)A gombócókat ételizesitős vizben megfözzük,kivesszük belöle és kihütjük.Ha kihült,a szokásos módon bepanirozzuk,és olajban kisütjük.Kapros tejföllel tálaljuk.

Tanácsok:
Ez egy tápiósági recept,bár az őshonosok sem nagyon ismerik.( akiket eddig kérdeztem azok közül senki)
Viszont nagyon finom, érdemes elkésziteni.Ha sok, nem kell megijedni,hamar elfogy,de bepanirozva le is lehet fagyasztani,tehát előre is el lehet késziteni.Nálunk ez az egyik fogás karácsonykor,a másik a juhtúros rántott karaj


A receptet beküldte: smudlaagi54


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kókuszos káposzta saláta » Káposztás pogácsa1 » Káposztás pacal » Juhtúrós töltött gomba
» Töltött csiga » Húsvéti töltött pulykamell » Töltött ostya 1. » Ínyenc töltött csirkecomb
» Tormás káposztasaláta » Töltött zeller » Töltött káposzta Ági módra » Sajtos rántott csirkemell
» Pezsgős káposzta » Gesztenyével töltött fácán » Töltött káposzta -nálunk » Hamis rántotta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.