Tutireceptek.hu fejléc

Remegős paradicsomhab recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
2 közepes, érett paradicsom
5 dkg ketchup
só, őrölt fehér bors
1 evőkanál cukor
2 levél zselatin
2 evőkanál húsleves
1,2 d1 tejszín

Elkészítés:
A paradicsomot földaraboljuk, szitán áttörjük, majd a ketchuppal elkeverjük, sóval, cukorral, őrölt fehér borssal fűszerezzük.
A zselatint hideg vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, két evőkanálnyi húslevessel fölöntve megmelegítjük, majd a paradicsomos masszához adjuk.
A tejszínt habbá verjük, és azt is óvatosan beleforgatjuk. A masszát egy vízzel kiöblített tálcára simítjuk 2 centiméter vastagon és legalább fél napra behűtjük.
A megdermedt habból kekszkiszúróval különböző alakokat vágunk ki és késsel megemelve a hidegtálra, tesszük. A leeső maradékot késsel apróra vágjuk, és saláták díszítésére használjuk.

Tanácsok:
Hidegtál mellé fantasztikus lesz a siker.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Remegős süti » Remegős sütemény » Napraforgó tejföl » Hideg csokoládéöntet
» Sült, töltött tojás » Hamburgersaláta » Paradicsomsaláta 2. » Édesköménysaláta
» Csicsóka saláta » Tejfölös mártogatós » Uborka saláta » Savanyúkáposzta saláta
» Kapros sajtkoktél » Könnyű mediterrán öntet » Céklás dresszing » Saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.