Tutireceptek.hu fejléc

Részeges nyúl szőlővel recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 nyúlcomb,
3 evőkanál főzővaj,
1,5 dl tyúkhúsleves (kockából),
25 dkg szőlőszem,
2 dl főzőtejszín,
1,5 dl száraz fehérbor,
1 gerezd fokhagyma,
1 kisebb vöröshagyma,
2 babérlevél,
1 teáskanál fehér szemes bors,
csipetnyi őrölt szegfűbors,
1 ágacska kakukkfű.

Elkészítés:
A fokhagymát megtisztítjuk, fokhagymaprésen áttörjük, a kakukkfüvet leöblítjük, a száráról lecsipkedjük a leveleket, és a babérlevéllel, borssal, szegfűborssal együtt összekeverjük, majd hozzáadjuk a száraz fehérbort. Beletesszük a nyúlcombokat, és 12 órán keresztül pácoljuk benne. A húst kivesszük a pácból, felitatjuk róla a nedvességet, majd serpenyőben felhevített vajon aranysárgára sütjük. A kész combokat tálra szedjük, és a visszamaradt szaftban megpároljuk a vékony szeletekre vágott vöröshagymát. A tetejét meghintjük egy kis liszttel. A pácléből kiszedjük a babérlevelet, a szemes borsot, a kakukkfüvet, és az előre elkészített húslevessel együtt a hagymára öntjük. Felforraljuk, majd visszatesszük a nyúlcombokat, sóval, borssal fűszerezzük, és mérsékelt tűzön 30 percig pároljuk. A húst kivesszük, és a mártást erős tűzön sűrűre főzzük. Belekeverjük a főzőtejszínt, beletesszük a megmosott szőlőszemeket, és egyet forralunk rajta. A nyúlcombokat tányérra rakjuk, körülöntjük a mártással, és széles metélttel tálaljuk.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kacsasült szőlővel » Részeges kávé » Részeges pogácsa » Részeges lencseleves
» Részeges Izidor 2. » Részeges palacsinta » Részeges sertéshús » Részeges füge
» Részeges Izidor » Részeges grapefruitkrém » Részeges disznó » Részeges diótorta
» Részeges dinnyesaláta » Részeges gombafejek » Részeges csirke » Részeges gyümölcsleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.