Tutireceptek.hu fejléc

Rétegelt sajt recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
ementáli sajt
körözött
márványsajt
vaj

díszítéshez hónapos retek, petrezselyemzöld

Elkészítés:
A mennyiségek tetszőlegesek.

Szeletelt ementálit rétegezünk úgy, hogy az első szeletet kb. 3 mm vastagon megkenjük körözöttel, majd teszünk rá egy szelet sajtot.
A következő réteg vajjal kikevert márványsajt legyen, majd ismét sajtszelet, stb.

A rétegzést addig folytatjuk, míg a tetszőleges méretet el nem érjük.
Végül kívülről az egészet bevonjuk a körözöttel vagy a márványsajt maradékával.

Hűtőben hagyjuk állni legalább fél napot, majd kb. 2 cm vastag hasábokra szeleteljük.
Tálalásnál vékonyra szelt retekkel, petrezselyemzölddel díszítjük.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kedvenc sajtos pogim » Körözöttes sajttorta » Vendégváró, tavaszi félholdak » Sajttallér mártogatnivalókkal
» Hawai muffin » Sajtos muffin egyszerűen » Joghurtos sós rudacskák » Csicsóka chips
» Sajtos pogácsa gyorsan » Házi sós mandula » Zöldséges burgonyarolád » Habkönnyű sóskifli 1
» Borzas sajtos » Aludtejes rizs » Gyümölcssaláta gumimacival » Cigány pogácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.