| Ribizli-fehércsokoládé pite (liszt nélkül) receptSütemények, édességek Hozzávalók: egy 24 cm átmérőjű, levehető aljú piteformához: 3 db közepes méretű egész tojás szétválasztva 25 dkg krémes ricotta (sovány, krémes tehéntúróval is helyettesíthető) 10 dkg porcukor 2 púpozott evőkanál kukoricakeményítő 5 dkg fehércsokoládé (csokolédécsepp formájában vagy nagyon apróra vágva) 10 dkg piros ribizli 1 teáskanál vanília-kivonat 1 csipet só A tálaláshoz: vaníliával kevert porcukor Elkészítés: A ribizlit alapos mosást és szárítást követően leszemezgetem. A tojásokat szétválasztom. A fehérjéből kemény habot verek, a sárgáját a porcukorral fehéredésig keverem, majd folyamatos keverés mellett hozzáadom a vanília-kivonatot, a csipet sót, a ricottát és a keményítőt. Könnyű krémes állagú lesz a végeredmény. A sütőt 170 fokra előmelegítem, a piteforma aljára sütőpapírt helyezek. A fehérjehabot óvatosan a ricottás krémhez keverem, majd egy szűk maréknyi ribizli és csokoládécsepp kivételével az összeset beleforgatom a krémbe. Az egészet az előkészített piteformába halmozom, elsimítom. 25-30 perc alatt világosra sütöm – érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy megszilárdult-e a közepe, ugyanakkor túlsütni sem szabad, mert könnyen kiszárad. A még meleg pite tetejére ültetem a félretett csokoládécseppeket, amelyek a hő hatására szépen rátapadnak a tésztára, valamint a ribizliszemeket. Vaníliával kevert porcukorral meghintve, langyosan tálalom. A receptet beküldte: MRG1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |