| Ribizlis-málnás gyümölcstorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: hozzávalók 6 főre A piskótához: 8 dkg vaj 8 dkg cukor 1 cs vaníliás cukor 2 tojás 1 citrom reszelt héja 15 dkg liszt 1 kk sütőpor 5-7 ek tej A formához: vaj zsemlemorzsa A krémhez: 1 cs vanília ízű pudingpor 3 dl tej 4 ek cukor A tetejére: 1 nagy marék ribizli és málna vegyesen 1 cs gyümölcskocsonya por Elkészítés: elkészítés A piskóta hozzávalóit keverjük össze turmix-szal, majd a formát kenjük ki vajjal, és zsemlemorzsával vékonyan szórjuk meg. Öntsük bele a masszát, és előmelegített sütőben 175 fokon 25-30 perc alatt megsütjük. Rácsra borítva hagyjuk hűlni. Egy edényben keverjük össze a pudingport és a cukrot, majd a tejjel keverjük simára. Végül főzzük meg a pudingot. Ha kész és félig kihűlt, kenjük vékonyan a piskótára. Szórjuk a tetejére a gyümölcsöt tetszés szerint. Készítsük el a gyümölcskocsonyaport előírás szerint, majd öntsük a torta tetejére. Hűtőbe tesszük, hogy hamarabb dermedjen. Hidegen tálaljuk, tejszínhabbal díszíthetjük. Tanácsok: sütési hőfok: 175°C A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |