Tutireceptek.hu fejléc

Rigó Jancsi Emyke módjára recept

Kategória:


Hozzávalók:
8 db tojás,
8 dkg fruktóz,
12 dkg liszt,
3 dkg darált dió,
2 dkg kakaópor a tésztába,
1 csomag sütőpor,
4 dl tejszín,
4 dkg fruktóz,
2 dkg kakaópor,
5 dkg diabetikus csokoládé,
1/2 csomag étkezési zselatin,

Elkészítés:
A tojások sárgáját 4 dkg fruktózzal kikeverjük. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a maradék 4 dkg fruktózt, és tovább verjük, majd óvatosan a kikevert tojássárgájához adjuk.
A lisztet a sütőporral összekeverjük, beleszitáljuk a kakaóport és végül a diót. Kanalanként keverjük a tojásokhoz.
Kikent, lisztezett tepsibe öntjük és lassan sütjük. Ha kisült, kettévágjuk, 2/3 része az alja, 1/3 része a teteje legyen.
A felső lapot megkenjük a gőz fölött megolvasztott és 2 kávés kanál olajjal higított csokoládéval, majd egyenlő kockákra vágjuk.
A tejszínt keményre verjük a 4 dkg fruktózzal. Felhasználásig hűtőbe tesszük.
A zselatint kis lábasban 2 dl vízzel feloldjuk. Amikor kihűlt, belecsurgatjuk a tejszínhabba, és a kakaót is beleszitáljuk.
Az alsó tésztalapra kenjük, és a már felvágott kockákat rárakjuk. Jól lehűtjük és csak azután vágjuk fel a kockák mentén.

Tanácsok:
Összes tápanyagtartalom: 13945 kJ/3347 kcal, 113,9 g feh., 203,3 g zsír, 259,3 g szénh.
1 szelet tápanyagtartalma: 557 kJ/133 kcal, 4,5 g feh., 8,1 g zsír, 10,3 g szénh.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zsermák Emyke modra » Hideg kutya Emyke modra » Mentaszörp Emyke módra » Rigójancsi
» Skót krémes Emyke módjára » Fánk Emyke módra » Zserbó Emyke módjára » Kaporszósz Emyke módjára
» Citromos kocka Emyke módra » Egyszerű Rigó Jancsi » Tojásfasírt Emyke módjára » Citromtorta Emyke módjára
» Sörkifli Emyke módra » Lúdláb torta Emyke módra » Rigó Jancsi (diabetikus) » Albán krémes Emyke módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.