Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rigó Jancsi_bevált recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához
~3 ek. étolaj
~5 ek. víz
~2 ek. kakaópor
~1 cs. sütőpor
~1 cs. vaníliás cukor
~20 dkg cukor
~16 dkg liszt
~5 db tojás

A töltéshez
~10 dkg csokoládé a díszítéshez
~étolaj
~10 dkg csokoládé
~0,5 l tejszín

Elkészítés:
A piskótának kivajazzuk és kilisztezzük a tepsit, illetve sütőpapírral is kibélelhetjük. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat a cukorral, a vaníliás cukorral, vízzel és az olajjal habosra keverjük.
A lisztet összeszitáljuk a kakaóporral, és a sütőporral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és még pár percig verjük. A tojásfehérje habot lazán elkezdjük hozzákeverni a tojássárgához, és közben a lisztet is kezdjük hozzá adagolni. Simára keverjük úgy, hogy közben ne essen nagyon össze a hab. A kész tésztát előmelegített sütőben 180 C°-on kb. 15-20 percig sütjük.
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk egy kevés étolajjal. A kisült piskótát középen kettévágjuk, és a felső lapot 10dkg olvasztott csokival(vízgőz felett)vastagon megkenjük.
A lehűtött tejszínhabot kemény habbá verjük, és kivesszük az 1/3 részét. A maradékot a felolvasztott csokoládéval keverjük össze.
Az alsó lapon egyenletesen elsimítjuk a csokoládés tejszínhabot, majd a fehér tejszínhabot.
A felső csokis lapot -ha már megszilárdult a csoki- egyenlő kockákra felvágjuk, majd a hab tetejére kirakosgatjuk.
Én hagytam kb 1órát állni hűtőben, hogy a hab és a piskóta 'összeérjenek'. Ezután vághatjuk és tálalható.

Tanácsok:
Nekem ez a recept vált be eddig a Rigó Jancsinál mind az arányok, mind az elkészítésében is..

Nagyon finom sütemény! Érdemes kipróbálni!
Jóétvágyat!

/kép a naplómban/

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Luciaferre


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sült vaníliakrém » Túrós lepény nagyi módra » Karamellás fagylalttorta » Uraságtorta
» Finom csokis kehely » Narancsos tiramisu torta » Rumos krém kókuszreszelékkel » Tejcsokoládé
» Somlói piskóta másként » Fahéjas kuglóf » Márton szeletek » Vaníliás korongok
» Gyümölcsös torta » Hólabda vagy kozák sapka... » Mascarpone/krémsajt házilag » Almatorta tejszínes öntettel



Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2017, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.