Tutireceptek.hu fejléc

Rizs darát bárányhússal recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 pohár rizs
4 pohár víz
20 dkg darált bárány- vagy marhahús
2 evőkanál szemne (tisztított-vaj)
2 dkg hámozott mandula
2 dkg földimogyoró
3-4 dkg mazsola, ha van
2 dkg fenyőmag
1 kávéskanál só
őrölt bors
2 szem szegfűbors
1/4 kávéskanál fahéj

Elkészítés:
Készítsünk egyszerű rizst, s púpozzuk egy nagyobb tálra. A darált bárányhúst (szükség esetén marhahús is lehet) forró szemnében (vok) hirtelen pirítsuk néhány percig a mandulával, a földimogyoróval, a mazsolával s a fenyőmaggal. Szórjuk bele a fűszereket, majd borítsuk be vele a rizst.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fóliás husi » Tepsis csirkemáj » Szőlős csirke » Olaszos csirkemell
» Pulykamell édes gyümölcsökkel » Amerikai töltött fasirt 2 » Töltelék, hús mellé » Tojásos-kapros csirkemell
» Narancsos fűszeres csirkemell » Csirkemell eperszósszal » Pulykazúza pörkölt » Kivis csirke
» Csirkesaslik grillezőknek » Póréhagymás csirkemell » Sajtos sonkás bugonya » Családi töltött csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.