| Rizs (piros rizs) mikróban készítve (sokkal egyszerűbb) receptKöretek Hozzávalók: Négy személyre: két bögre rizs 3,5 (vagy 4) bögre víz két evőkanál étolaj egy kiskanál delikát kb. két kiskanál só ínyenceknek egy kiskanál pirospaprika Elkészítés: Fogsz egy 3 literes jénai tálat. Kiméred a két bögre rizst és szűrőbe öntve átmosod aztán mehet a tálba. Hozzáöntesz 3,5 - 4 bögre forró csapvizet, megszórod egy kiskanál delikáttal és a sóval (ha összekevered és megkóstolod a vizet, kb. annyira lesz sós a rizs a végén). Ha "piros" rizst szeretnél akkor szórj még bele egy kiskanál pirospaprikát. A végén keverd meg, tedd rá a jénai tetejét és résnyire hagyd nyitva! Mehet is a mikróba 600-650 wattra 25 percig. Rá sem kell nézni és ha csengett a mikró már eheted is! Tanácsok: A piros rizs a gyerekeknek érdekes lehet, talán jobban megeszik! Ha az utolsó öt percben úgy látod úszik a rizs a levében (valószínűleg túl sok vizet öntöttél rá), akkor vedd le a tetejét és úgy rakd vissza a végéig! Ezt ki kell tapasztalni, attól is függ kinek mennyire jó a mikrója! Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Töttike Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |