Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rizses gombaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
30 dkg csiperkegomba,
fél csésze (lehetőleg barna) rizs,
2 fej hagyma,
1 csokor petrezselyem,
1 evőkanál liszt,
1 kávéskanál olaj,
1 teáskanál só,
csöpp mustár,
csipetnyi curry,
csipetnyi őrölt bors,
fél pohár tejföl,
vegeta.

Elkészítés:
A gombát megtisztítjuk és vastagabb szeletekre vágjuk. A rizst félig megfőzzük, félretesszük. A gombát az olajon, vágott petrezselyemmel és a nagyon apróra vágott hagymával, fedő alatt kb. 10 percig pároljuk, majd megszórjuk a liszttel és kb. 1 l vízzel felöntjük. Beletesszük az ízesítőket és a rizst. (Amennyiben azt bő vízben főztük, nem kell több vizet hozzáadnunk, ám ez ízlés szerint változhat.) Tejföllel tálaljuk.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rizses husi » Bácskai rizses hús » Zöldséges Rizseshús » Rizses fokhagymaleves
» Gombaleves Tamás módra » Tejszínes gombaleves » Sült rizseshús » Rizses lecsó kolbásszal
» Bácskai rizseshús » Tárkonyos gombaleves » Rizses málnaleves » Sűrű tejfölös gombaleves
» Gombalevesem » Tavaszi rizses hús » Rizses-vaníliás muffin » Rizses-zöldséges csirke



Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.