| Rizses husi receptHúsételek Hozzávalók: 1 nagy fej vöröshagyma 20 dkg rizs 2 kisebb doboz szeletelt gomba 4 gerezd fokhagyma 1 zöldpaprika (esetleg 1 paradicsom is) 2 dl tejszín vagy egy pohár tejföl csipet bors só fűszerpaprika egy szál rozmaring 2 evőkanál étolaj 4 szelet hús Elkészítés: Üvegtetős, tapadásmentes (Hot Pan) edényben készítem. 2 evőkanál olajat az edény aljára teszek, majd beterítem az edény alját a felkarikázott vöröshagymával. Rárakom a hússzeleteket. A hús tetejére szórom a fokhagymát, sót, őrölt borsot, zöldpaprikát, rozmaringot, beborítom a felszeletelt gombával, és felöntöm kb. 3 dl vízzel. Lefedem, és kb. 20 percig párolom. 20 perc után pirospaprikával megszórom, s beleöntöm a tejszínt, vagy ráteszem a tejfölt. 1 perc után (amikor már összeforrt) rászórom a rizst. A rizzsel együtt még kb. 15 percig párolom. Ezalatt az idő alatt a rizs felszívja a levét. Keverni nem szabad. Nagyon finom és nagyon kiadós, és egyetlen edény kell az elkészítéshez. A receptet beküldte: julianna54 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |