Tutireceptek.hu fejléc

Rizseshús.(olcsó-kímélő) recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
4-5 db csirke felső comb
2 dl rizs
1 kis fej vöröshagyma
só,bors,friss petrezselyemzöld
1dl olaj
(kb.3 személy adagja)

Elkészítés:
A csirke felső combon több a hús,mint az alsón,ezért általában azt veszek.
A bőrét lerántom,kicsontozom,majd kettőbe- háromba vágom.(a bőrt nem főzöm bele)

Kevés olajon gyorsan megpirítom,sózom borsozom,,
lefedem pár percre.a hagymát felaprítom és rászórom a húsra.Egyet kevergetek rajta,majd felengedem 4dl vízzel.
Negyedóra alatt megpuhul,de ellenőrzöm,már ne sokat kelljen főnie.
2 dl rizst megmosok,leszűröm és a húsra öntöm.
kb még 2dl vizet adok hozzá.
megkóstolom elég sós-e,?
ha kell után fűszerezem.
Amikor a rizs "még roppan"egyet keverek rajta,és kész!Lefedem,mert a rizs szépen kifakad,azaz megfő.
A tetejét friss petrezselyemzölddel megszórom.
(bármilyen húsból elkészíthető,még pulykaszárnyból is,de tudni kell hogy kb meddig kell főzni.)

Tanácsok:
Általában savanyút bontunk hozzá.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: szumómami


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldbab omlett » Bundázott palacsinta töltve » Rakott krumpli másképp » Füstölt húsos káposzta
» KOCSONYA: » Zöldséges rakott tészta » Dauphine burgonya » Zöldséges rakott krumpli
» Sonkás-sajtos kelbimbó » Töltött finom cukkini » Doveri parajos spagetti » Csirkemájjal töltött gomba
» Darálthúsos galuska » Tepsis hús zöldségekkel » Pityókás szilvás gombóc » Kocsmáros tokány


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.