Tutireceptek.hu fejléc

Rizsfánk recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
- 1 kg 24 órát áztatott rizs
- 8 dkg porcukor
- 8 dkg olvasztott vaj
- 1-1 késhegynyi őrölt szegfűszeg és fahéj
- 2 ek. érett banán
- növényi olaj a sütéshez
- narancsdzsem

Elkészítés:
Fogyasztás előtt 1 órával öntsük le a vizet a rizsről. Szűrőben csurgassuk le. Kis adagokban rakjuk mozsárba, zúzzuk péppé.
A sütéshez való olaj, az egészben maradt szegfűszeg és a narancsdzsem kivételével keverjük jól össze a hozzávalókat, majd öntsük vászon nyomózacskóba.
Dobjunk a forró olajba az 5-6 szem szegfűszeget és nyomjuk ki a zacskóból egy-egy fánk nagyságú tésztát a forró olajba. Süssük aranybarnára.
Szedjük itatósra. Narancsdzsemmel tálaljuk.


A receptet beküldte: nefis


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mazsolás rizsfánk » Tunderkarika » Banános kevert süti » Piskóta alaptészta
» Kocsonyás gyümölcsök » Kókuszos rizs gyümölccsel » Kókuszos-túrós golyók » Kókuszcsók
» Meggyes-mákos palacsinta » Nutellás tészta-tortácskák » Almás pudingos lapok » Tina féle búboska
» Cukros földimogyorókrém » Máglyarakás másként » Sport szelet » Gesztenyés óriáskifli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.