Tutireceptek.hu fejléc

Rizskoch recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
20 dkg rizs
1 l tej
1 dl víz a tejhez
6 tojás
10 dkg teavaj (margarin is jó)
1 citrom héja
10dkg mazsola
csipet só
20 dkg porcukor

Elkészítés:
A tejbe beleöntöm a vízet és a csipet sót. Felforralom, majd amikor forr, beleteszem a megmosott rizst. Addig főzöm, amig pufogni kezd (mintha tejberizst készitenék). A tűzről levéve beleteszem a 10 dkg vajat, az előzőleg megmosott és beáztatott mazsolát, és belereszelem a citrom héját. Hagyom kihűlni. Közben a 6 tojás sárgáját kikeverem a porcukorral, valamint a tojásfehérjét kemény habbá verem. Amikor a rizs kihűlt, összeöntöm először a tojássárgájával, majd a habbal, és az egészet jól összekeverem. Kivajazott tepsiben, előmelegített sütőben (200 fokon) sütöm kb. 30 percet (akkor jó, amikor szépen egyenletesen megbarnul a teteje). Önmagában is nagyon finom, de pl. málnaszörppel leöntve vagy lekvárral is kínálható.


A receptet beküldte: Paróczainé Knyul Tímea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokis kókuszos rizskoch » Rizskoch Andi módra » Csokis rizskoch » Rizskoch 2.
» Meli-rizskoch » Kinder Bueno (nyami!!!) » Gyümölcsös kocka » Eszterházy golyók
» Különleges fonott kalács » Kanonoklepény » Meggyes joghurtkrém 4 adag » Barna mézes pite
» Kelt palacsinta » Csokis gyümölcs kenyér » Piros muffin » Királyszelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.