| Rizskoch receptSütemények, édességek Hozzávalók: 20 dkg rizs 1 l tej 1 dl víz a tejhez 6 tojás 10 dkg teavaj (margarin is jó) 1 citrom héja 10dkg mazsola csipet só 20 dkg porcukor Elkészítés: A tejbe beleöntöm a vízet és a csipet sót. Felforralom, majd amikor forr, beleteszem a megmosott rizst. Addig főzöm, amig pufogni kezd (mintha tejberizst készitenék). A tűzről levéve beleteszem a 10 dkg vajat, az előzőleg megmosott és beáztatott mazsolát, és belereszelem a citrom héját. Hagyom kihűlni. Közben a 6 tojás sárgáját kikeverem a porcukorral, valamint a tojásfehérjét kemény habbá verem. Amikor a rizs kihűlt, összeöntöm először a tojássárgájával, majd a habbal, és az egészet jól összekeverem. Kivajazott tepsiben, előmelegített sütőben (200 fokon) sütöm kb. 30 percet (akkor jó, amikor szépen egyenletesen megbarnul a teteje). Önmagában is nagyon finom, de pl. málnaszörppel leöntve vagy lekvárral is kínálható. A receptet beküldte: Paróczainé Knyul Tímea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |