Tutireceptek.hu fejléc

Rizspuding recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 cs vanília ízű főző pudingpor
6 dl tej
7 ek kristály cukor
2 tojássárgája
2 dl habtejszín vagy növényi tejszín
kb. 8 marék puffasztott rizsszemek

Tetejére:

lekvár, folyósabb
3 dl habtejszín vagy növényi tejszín
csokoládé (reszelt)
őszibarack kompót

Elkészítés:
A 1 dl tejben a pudingport, a cukrot, és a tojássárgákat csomómentesen elkeverjük.

Utána a maradék 5 dl tejet és a 2 dl habtejszínt egy lábosba beleöntjük és hozzá keverjük a pudingos-cukros-tojássárgás keveréket.

Folytonos kevergetéssel sűrű pudinggá főzzük. Félre tesszük hűlni, de egyből /még forrón/ belekeverjük a puffasztott rizsszemeket.

Közben a 3 dl habtejszínt felverjük kemény habbá és csillagcsőrű habzsákba töltjük.

A poharakba belekanalazzuk a már kihűlt rizspudingot, /de ne töltsük tele/ majd mindegyikre egy evőkanál szilvalekvárt teszünk rá, és a habzsákba töltött habbal díszítjük.

Végül pedig a habot megszórjuk reszelt csokival, és még őszibarack kompóttal is díszítjük a tetejét.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kókuszos rizspuding » Mazsolás rizspuding » Rizspuding csokoládéval » Bécsi rizspuding
» Kanálfánk » 3 pudingos torta » Fehércsokis kekszgolyó » Raffaello golyó (vegan)
» Rakott puding » Mákos diós kevert » Rumos-kókuszos fatörzs » Szalagos farsangi fánk
» Mákos sárgarépakenyér » Kávés-fahéjas túrótorta » Gyors süti » Csokis, lekváros kocka


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.