Tutireceptek.hu fejléc

Ropogós bőrös sertéscomb ananászos-káposztás burgonyával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1,2 kg bőrös sertéscomb
1 kg nem szétfővő burgonya
5 közepes vöröshagyma
2 db chilipaprika
3 evőkanál sertészsír
1 doboz körszeletes ananászbefőtt
1 kg fehérboros savanyú káposzta
2 babérlevél
2 szegfűszeg
kevés borókabogyó
3 evőkanál méz
1 dl sör

frissen őrölt bors

Elkészítés:
A húst megmossuk, megtöröljük. A bőrt rombusz alakban bevagdossuk, majd sóval és őrölt borssal bőségesen megszórjuk.

A meghámozott burgonyát durvára felkockázzuk. A vöröshagymát vékony cikkekre vágjuk. A hosszában felhasított chilipaprikát a magok kikaparása után felaprítjuk.

Nagymértetű serpenyőben a zsírt felhevítjük. Beleszórjuk a burgonyát meg a hagymát, és megpirítjuk. A feldarabolt ananászt a levével együtt a burgonyához adjuk. Belevegyítjük a káposztát, a babérlevelet, a szegfűszeget, a borókabogyót meg a chilit, és megsózzuk.

A húst a mézzel elkevert sörrel egyenletesen megkenjük, és az ananászos-káposztás burgonyára fektetjük.

Előmelegített sütőbe toljuk, és 175 fokon kb. 100 percig sütjük. Közben a mézes sörrel kenegetjük. A sütőt 225 fokra kapcsoljuk, és a combot kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Végül az ananászos-káposztás burgonyával együtt pecsenyéstálra tesszük.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött ropogós pogácsa » Karfiol burgonyával » Ropogós csirkeszárny » Ropogós garnélarák
» Busa burgonyával » Ropogós croissant » Sertéscomb -Athéni módra » Gyümölcsropogós
» Ropogós mézes » Bőrös sertéskaraj sütve. » Almás ropogós » Sólet ropogós libacombbal
» Galuska burgonyával. » Vajbabfőzelék burgonyával » Ropogós cukkinichips » Ropogós négysajtos pizza


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.