Tutireceptek.hu fejléc

Ropogós kacsamell recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
4 filézett kacsamell
1 kiskanál őrölt mustármag
2 gerezd fokhagyma
4 evőkanál chiliolaj
só, őrölt bors

a körethez
40 dkg száraz bab (fehér)
zöldségleves
fél dl olívaolaj
1 fej vöröshagyma
4 paradicsom
2 szál friss zsálya
2 szál friss rozmaring
só,
őrölt bors

Elkészítés:
A kacsamellfilék bőrét irdaljuk be, és ízesítsük sóval, borssal, őrölt mustármaggal, zúzott fokhagymával. Locsoljuk meg a csiliolajjal, és lefóliázva egy éjszakára tegyük a hűtőbe pácolódni. A körethez az előző este beáztatott szárazbabot zöldséglevesben tegyük fel főni, majd amikor megpuhult, szűrjük le, és a leve felét tegyük félre. Forró olívaolajban futtassuk meg az apróra vágott hagymát, majd szórjuk bele a leszűrt főtt babot, és nagylángra téve forgassuk át. Adjuk hozzá a kockákra vágott paradicsomot, a bab főzőlevéből másfél decit, és közepes tűzön főzzük össze. Közben sóval, borssal, aprított zsályával, és rozmaringgal fűszerezzük. Fontos hogy a paradicsomos babragut ne főzzük szét túlságosan. A bepácolt kacsamellfiléket a bőrükkel lefelé tegyük forró serpenyőbe, majd ha megpirultak, fordítsuk meg, és a másik oldalukat is pirítsuk meg. Ezután a bőrükkel felfelé tegyük tepsibe, és 200 °C-os sütőben 20-25 perc alatt süssük készre. Szeleteljük fel a kacsamelleket, fektessük a paradicsomos babragura, és forrón kínáljuk.


A receptet beküldte: Teráz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ropogós szűzérmék » Ropogós csirkemellcsíkok » Ropogós csirkemellfalatok » Ropogós mogyorókrém
» Édes-savanyú kacsamell » Fincsi ropogós gofri » Ropogós tallérok » Bajor kacsamell
» Kacsamell saláta » Kakaós ropogós » Spagettiropogós » Ropogós hólabda
» Vékony, ropogós pizza » Gombaropogós vagy krokett » Szezámmagos sós ropogós » Ropogós tésztaháromszögek


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.