Tutireceptek.hu fejléc

Ropogós montenegrói tepsis krumpli recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
4 személyre:

70 dkg krumpli
3 evőkanál kukoricadara
3 evőkanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál szezámmag
1 kávéskanál fűszerpaprika
rozmaring


Elkészítés:
A krumplit hámozd meg, mosd le, csepegtesd le jól, vagy töröld át papírtörlővel. Vágd hozzávetőleg egyforma nagyságú szeletekre. Vegyítsd a kukoricadarát, a szezámmagot, a fűszerpaprikát, a sót, és az olajat, majd keverd össze a krumplival. Pakold zsiradékkal megkent tepsibe, dobj még hozzá kettévágott fokhagymagerezdeket és rozmaringot is.

Ha szereted, más fűszernövényt is rakhatsz a krumplihoz. Tedd előmelegített sütőbe, és 200-220 fokon körülbelül 45 perc alatt süsd meg. Akkor jó, ha a krumpli kívül szép piros, ropogós, belül viszont puha. Kínálj hozzá saját készítésű mártogatóst, salátát!


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fõtt krumplikugli » Tepsis cukkini krémsajttal » Cukkini-krumpli-banán » Csokiropogós
» Sajtos zellerropogós » Krumplitócsni szezámmaggal » Tepsis mézes » Ropogós tészta zöldséggel
» Rizsropogós » Sajtos tepsis burgonya » Tojásos krumpli » Fasírt krumpliágyon
» Francia krumpli(köret) » Tepsis krumpli virslivel » Tepsis rántott » Töltött csirke krumplival


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.