Tutireceptek.hu fejléc

Ropogós szűzérmék recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
30 dkg szűzpecsenye
4 közepes burgonya
1.5 dl tej
3 evőkanál liszt
1 tojás
1 teáskanálreszelt vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
késhegynyi őrölt szerecsendió
kevés szódavíz

bors
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A húst érmekre vágjuk sózzuk borsozzuk. Lereszeljük a hámozott burgonyát,és hozzáadjuk a habosra felvert tojást,a tejet,1 evőkanál lisztet,2 evőkanál szódavizet,sót,borsot ,szerecsendiót,a vöröshagymát és az elkapart fokhagymát.Az egészet jól összekeverjük és 10 percig pihentetjük a masszát.
A húsérméket lisztben megforgatjuk ,majd a masszába is megforgatjuk.
Bő forró olajban ropogós pirosra sütjük.
Sült burgonyával tálaljuk.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szezámmagos sós ropogós » Ropogós tésztaháromszögek » Zöldropogós » Sólet ropogós libacombbal
» Ropogós csülök Ancsi módra » Ropogós kacsamell » Ropogós kókusztallér » Velőropogós
» Céklás ropogós » Finn ropogós gofri » Ropogós burgonya szeletek » Tepsis ropogós burgonya
» Ropogós vadkacsa » Ropogós kacsacombok » Töltött ropogós pogácsák » Ropogós burgonyaszirom


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.