Tutireceptek.hu fejléc

Ropogós tészta zöldséggel recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
4 adag, búzalisztből készült tészta,
20 dkg karfiol,
20 dkg szójacsíra,
5 csiperkegomba,
3 db illatos gomba,
3 feketegomba,
2 zöldhagyma zöldjével együtt,
1 gerezd fokhagyma,
2 gyömbérgumó,
3 evőkanál olaj,
édes-savanyú mártás vagy pikáns mártás.

Elkészítés:
Süssük meg a tésztát, tálalótálra rakva tartsuk melegen.
Áztassuk be külön-külön az illatos és a feketegombát, 30 percre.
Az illatos gomba áztatólevét tegyük félre későbbi felhasználás céljára.
A gombákat és a kelvirágot vágjuk egyenlő nagyságú csíkokra, a hagymát cm-es darabokra. Reszeljük le a gyömbért.
Hevítsünk olajat egy mély edényben.
Fél percig süssük benne a fokhagymát és a gyömbért, majd adjuk bele a kelvirágot, amit állandó keverés mellett még 2 percig sütünk. Ezután keverjük bele a hagymát, gombákat, szójacsírát. 1 percig sütjük.

Csökkentsük a tüzet, adjuk az ételhez az édes-savanyú mártást, kevergessük besűrűsödésig.

Az edény tartalmát öntsük a tésztára. Azon melegen tálaljuk; köríthetjük apróra vágott fűszerzöldekkel (menta, petrezselyem, koriander, turbolya, citromfű stb.).

Tanácsok:
A ropogós tészta zöldséggel csakis frissen elkészítve igazán finom.
Rizslisztből készült tésztát és szójatésztát is használhatunk az elkészítéshez, de ezeket, mivel sütve igen törékenyek, mindig a zöldség tetejére kell raknunk.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mandulás tészta » Tekercsestészta leves » Káposztás virsli tésztában » Csirkehúsos rakott tészta
» Pooh tésztából édes kiflik » Kínai Tésztaleves » Az Update omlós tészta » Almás morzsatészta
» Mexico-i sült tészta » Ponty zöldséggel » Ropogós croissant » Réka féle SON-GO-KU tészta
» Birsalmával rakott tészta » Linzer tészta 2 » Tonhalas tésztasaláta » Üdítős tészta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.