Tutireceptek.hu fejléc

Ropogós vadkacsa recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 darab vadkacsa
10 darab zsályalevél
3-4 rozmaringág
4 kakukkfűág
4 ágacska tárkonyág
2 szem borókabogyó
2 tojásfehérje
4 gerezd fokhagyma
1 darab citrom
1,5-2 kg durva só

Elkészítés:
Készítsük elő a fűszeres sót: aprítsuk fel a fűszernövényeket. Törjük össze a borókát, majd minden fűszert keverjünk a sóhoz az enyhén felhabosított tojásfehérjével együtt. A só egy részét tegyük sütőpapírral bélelt és megolajozott sütőlapra. A fokhagymagerezdeket és a vékonyra szeletelt citromot tegyük az előkészített kacsa hasába. Fektessük a kacsát a sóágyra, és borítsuk be a maradék sóval. 180 C-os sütőben, a kacsa méretétől függően kb. 75 percig süssük. Hagyjuk hűlni 15 percig, aztán szedjük le róla a sópáncélt, és tálaljuk sült krumplival.


A receptet beküldte: almeno


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Metéltropogós » Vékony, ropogós pizza » Finn ropogós gofri » Gombaropogós
» Almás-sajtos vadkacsa » Sajtropogós liszt nélkül » Őzcomb gersliropogóssal » Krumplis ropogós
» Cukkini ropogós tésztában » Kakaós ropogós » Sajtos ropogós » Sólet ropogós libacombbal
» Zöldropogós » Ropogós diós » Ropogós csülök Ancsi módra » Tepsis ropogós burgonya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.